• Livraison gratuite

    Selon votre emplacement

  • Retours sans tracas

    7/7 Service client

  • Livré dans les 24 heures

    Selon votre emplacement

  • Emballage écologique

    Vert et durable

Douchen en scheren. Een paar tips.

Douchen en scheren. Een paar tips. - Manandshaving

Moet je voor of na het douchen scheren? Conclusie van de scheerexperts: direct na het douchen. Maar waarom zou je je scheren na het douchen?

Ten eerste bestaat een goede voorbereiding op het scheren uit het reinigen van het gezicht om onzuiverheden en bacteriën te verwijderen.

Ten tweede heeft natscheren veel water nodig. Water is het essentiële ingrediënt voor het produceren van scheerschuim, het beschermen van de huid en om de baardharen te verzachten. Baardharen zijn de hardste haren van de mens maar zuigen ook water op. Hoe zachter de haren, hoe soepeler en makkelijker het scheermes de haren kan kortwieken. Het duurt ongeveer 4 minuten voordat de haren zacht zijn geworden. Je kunt die 4 minuten net zo goed onder de douche doorbrengen, toch?

Tijdens het douchen kan je tegelijkertijd de scheerkwast laten weken in warm water. Hierdoor zal de scheerkwast vlotter een mooie scheerschuim produceren.

Het grote bezwaar van scheren na het douchen, is dat de badkamerspiegel beslaat en je geen goed zicht hebt tijdens het scheren

In dat geval zijn er twee oplossingen:

  1. Je koopt een scheerspiegel. Deze zijn vaak gemaakt van materiaal of hebben een speciale coating die beslaan voorkomt. En sommige zijn verwarmd.
  2. Voor degenen die een kachel in hun badkamer hebben, richt deze tijdens het douchen op de spiegel: er zal geen condens ontstaan.

Nog niet overtuigd van het bovengenoemde. Ga zelf een paar testen uitvoeren: de ene week scheren vooraf het douchen en de andere week scheren na het douchen. Ondervinding is de beste leermeester.